Press "Enter" to skip to content

12th PTA Question Paper 2020 Answer Key PDF EM/ TM Download

Last updated on 16th May 2020

12th PTA Question Paper 2020 Answer Key: 12th PTA Model Question Paper 2020 Answer Key for Maths, Physics, Chemistry, Biology, Botany, Zoology download, Check model questions and it’s answers. Class 12th Tamil Medium/ English Medium parent teacher association model question papers provided below. Students solve the questions. Also verify the answers with the help of solution key.

12th PTA Biology Model Question Paper 

Latest Update 9th March 2020: 12th Public Examination Answer Key & Question Papers now available here. Check every day after completion of the exam 12th Class Public Exam Answer Key 2020

Latest Update 14th March 2020: 12th PTA Physics Question Paper & Answer Key published. So students check 12th PDF PTA Physical Questions Answers

Question 1). The binomial system of nomenclature was introduced by

a). Carolus Linnaeus b). Gaspard Bauhin c). Robert Brown d). Dalton Hooker

Question 2). Plants having flowers with conical thalamus are placed in

a). disciflorae b). calyciflorae c). thalamiflorae d). inferae

Question 3). Anthers are reniform in

a). Malvaceae b). Solanaceae c). Euphorbiaceae d). Musaceae

Question 4). The meristem that is parallel to long inal axis of the plant is

a). procambium b). intercalary meristem c). phelleogen d). apical meristem

Question 5). In maize, the conjunctive tissue is made up of

a). parenchyma b). collenchyma c). sclerenchyma d). aerenchyma

Question 6). In maize, the conjunctive tissue is made up of

a). telocentric b). acrocentric c). sub-metacentric d). metacentric

Question 7). Dihybrid test cross coupling ration is

a). 1:1:1:1 b). 7:1:1:7 c). 1:7:7:1 d). 7:1:7:1

Question 8). The enzyme used to join the DNA fragments is

a). Restriction enzyme b). Ligase c). Polymerase d).Topoismerase

Question 9). The alga used as single cell protein is

a). Pseudomonans b). Alkallgenes c). Spirulina d). Volvoriella

12th PTA Question Paper 2020 Answer Key

Mathematics Model Papers (PTA)

12th PTA Maths Model Question Paper 1 (EM)
12th PTA Maths Model Question Paper 2 (EM)
12th PTA Maths Model Question Paper 3 (EM)
PTA Maths Model Question Paper 1 For 12th (TM)
PTA Maths Model Question Paper 2 For 12th (TM)
PTA Maths Model Question Paper 3 For 12th (TM)

12th PTA Physics Model Question Papers

12th PTA Physics Model Question Paper 1 (EM)
12th PTA Physics Model Question Paper 2 (EM)
12th PTA Physics Model Question Paper 3 (TM)
PTA Physics Model Question Paper 1 For 12th (TM)

PTA Chemistry Model Papers

12th PTA Chemistry Model Question Paper 1 (EM)
12th PTA Chemistry Model Question Paper 2 (EM)
12th PTA Chemistry Model Question Paper 3 (TM)
PTA Chemistry Model Question Paper 1 For 12th (TM)

PTA Biology Botany Model Papers

12th PTA Biology Model Question Paper 1 (EM)
12th PTA Biology Model Question Paper 2 (EM)
12th PTA Biology Model Question Paper 3 (TM)
PTA Biology Model Question Paper 1 For 12th (TM)

 

12th PTA Botany Model Question Paper 1 (EM)
12th PTA Botany Model Question Paper 2 (EM)
12th PTA Botany Model Question Paper 3 (TM)
PTA Botany Model Question Paper 1 For 12th (TM)